23 Haziran 2021 Çarşamba

Haber Nedir?

 
 
Haber, hem güncel hem de insanları ilgilendiren ilginç bir olayın objektif bir yaklaşımla ve tamamen gerçeğe uygun olarak sunulmasıdır. İlk çağlardan beri gerçekleşen süreç boyunca bilgi hepimiz için önemli bir konu olmuş ve değerini her zaman korumuştur. İnsan, hissedebilen bir varlık olduğu için, sadece kendi hayatında neler olup bittiğini değil, etrafındakileri de bilmek ister. Bugünden yüzyıllar sonra bile haberlerin insanlar için ne kadar önemli olduğunun kanıtı.


Bilginin yayıldığı kanallara bağlı olarak sözlü, görsel, yazılı veya hepsi bir arada akışlardan oluşabilir. Örneğin bir gazete elimize geçtiğinde, bilgiyi alan bize sadece yazılı ve görsel olarak ulaştırılırken, televizyondan aldığımız bilgiler bunların üçünü de kapsayabilir.

Bilgi, hangi unsuru kullanırsa kullansın genele hitap etmeli ve retorikten uzak, sade bir dille anlatılmalıdır. Haberlerin her zaman ilginç, önemli veya akılda kalıcı bir konusu olmalıdır. Ünlü bir sözü ve ilkeyi yinelemek gerekirse: "Köpek insanı ısırır haber değildir, köpeği ısıran haberdir." Bu kelimeyle iletilmesi gereken ana fikir, haberin her zaman ilgi çekici olması ve belirli bir kitlenin ilgisini çekebilecek bir konuyla ilgili olması gerektiğidir.


https://www.gundem54.com
https://www.gundem54.com/kategori/haberler/gundem/
https://www.gundem54.com/kategori/haberler/spor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder