22 Haziran 2021 Salı

French Bulldog

French Bulldog

French Bulldog

 Fransız bulldog veya Frenchie, büyük başlı, kısa burunlu ve yarasa benzeri kulakları olan sağlam, kompakt bir köpek ırkıdır. Bu cins canlı, sevimli ve eğlencelidir. French bulldog, English bulldogunun uzak bir akrabasıdır; ikisi bazı özellikleri paylaşır ancak farklı köpek ırklarıdır.

Genel olarak, French bulldog, her tür aile için harika bir evcil hayvan yapan sevimli, şefkatli bir köpektir. Küçük boyutları, daha küçük evlerde başarılı olabilecekleri anlamına gelir, ancak ortalama bir küçük köpekten daha sağlamdırlar. Bu, tipik olarak çocuklar ve diğer hayvanlarla iyi geçinen sadık ve zeki bir türdür. Frenchie gerçekten neşeli ve arkadaş canlısı bir arkadaştır.


Fransız Bulldog Bakımı

French bulldoglar, ılımlı bir oranda dökülme eğiliminde olan pürüzsüz tüylü köpeklerdir. Cins , haftalık fırçalama da dahil olmak üzere temel rutin tımarlamadan biraz daha fazlasını gerektirir. Bahar geçişlerinde tüylerini kaybederler ve bu zamanlarda onları daha çok fırçalamak isteyebilirsiniz. French Bulldog'nuz cilt sorunlarına eğilimliyse , düzenli banyolar ve kulak temizliği yardımcı olabilir. Derin deri kıvrımlarının, nemli bir bez veya bebek mendili kullanarak kalıntılardan arındırılması ve ardından iyice kurutulması için biraz dikkat gerekebilir.

Köpeğinizin tırnaklarının çatlamasını veya yarılmasını önlemek için her iki haftada bir tırnaklarını kesin. Haftada en az iki kez dişlerini fırçalayarak köpeğinizin ağız hijyenini geliştirin. Bu, diş eti enfeksiyonlarını ve diş problemlerini önlemeye yardımcı olabilir.

Bu köpekler; zeki ve öğrenmeye istekli. Ayrıca, eğitime yardımcı olabilecek gıda ile motive olma eğilimindedirler. Doğru eğitim çok önemlidir ve köpeğinizle aranızdaki bağı güçlendirmeye yardımcı olacaktır. Sosyalleşme de aynı derecede önemlidir, bu nedenle French bulldog çevresine iyi uyum sağlayacaktır. Yavru köpeğinizi hazır olur olmaz eğitim ve sosyalleşme sınıflarına götürün, böylece köpek komutları öğrenecek ve diğer köpekler ve yeni insanlar arasında daha rahat olacak.

Genel olarak, French bulldog bir koşu partnerinden daha fazla kucak köpeğidir.  Yine de rutin  egzersiz önerilir, ancak dikkatli olun: Bu cins, kısa, kalın burnu ve potansiyel hava yolu sorunları nedeniyle kolayca aşırı ısınabilir. Günlük egzersiz çok önemlidir, ancak aşırıya kaçmayın.

Bu köpeklerin evde yetiştirilmesi zor olabilir. Sandık eğitimi, bu sorunu çözmenin bir yoludur.

Bir kedi veya köpekle birlikte büyütülürse, bir arada yaşayabilirler, ancak bazı Fransızlar kedileri ve diğer küçük evcil hayvanları kovalayacaktır. Diğer evcil hayvanlarla sosyalleşmemiş bir French bulldog, aynı cinsiyetten köpeklere karşı saldırganlık gösterebilir. Bir Fransız, çok köpeğin bulunduğu bir evde kıskançlık ve rekabet gösterebilir. Fransız bulldogların çoğu çocuklarla dosttur. Ancak bir kurtarma köpeği evlat ediniyorsanız, köpeğin çocuklar veya diğer evcil hayvanlarla ilgili sorunları olup olmadığını öğrenmek için köpeğin geçmişini tartışmalısınız.

French bulldoglar genellikle yalnızca gerçekten dikkatinize ihtiyaç duyan bir şey olduğunda havlarlar, bu da onları bir apartman ortamı için iyi bir seçim haline getirebilir. Frenchie'nizin size can atacağını ve her gün uzun süre yalnız bırakılırsa iyi olmayacağını unutmayın.

Köpeğinizin aşırı ısınmamasını sağlamak için köpeğinizle seyahat ederken ekstra önlemler alın. Köpeğinizi asla bir araçta gözetimsiz bırakmayın. Uçakla seyahat gerekiyorsa, Frenchie'nizin yolcu bölmesindeki bir taşıyıcıda sizinle birlikte yolculuk etmesi gerekebilir. Ayrıca Fransızların zayıf yüzücüler olduğunu ve onları bir havuz veya diğer su kaynakları etrafında denetlemeniz gerekeceğini de belirtmek isteriz.


Yaygın Sağlık Sorunları

Cinste bazı kalıtsal sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Aşağıdakiler, dikkat edilmesi gereken bazı koşullardır:

  • Brakisefalik sendrom
  • Kalça displazisi
  • Cilt sorunları ve alerjiler



French Bulldog ilanı

1kedi1kopek.com internet sitesinde French Bulldog ilanlarını aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

French Bulldog İlanı

French Bulldog Satılık

Sitemiz üzerinden bir çok ilana ulaşabilir ilan sahipleri ile French Bulldog köpek ilanları için görüşebilirsiniz sitemiz ücretsiz hayvan sahiplendirme ve ilan sitesi olmasına rağmen bazı hayvan sahipleri French Bulldog hayvanları için satılık ilanı vermektedir.

French Bulldog Satılık

 

French Bulldog Fiyatı


Fransız bulldog fiyatları, french bulldog fiyat skalası.
Fransız bulldog İzmir ilinde aşağıdaki fiyat aralığında piyasada satılmaktadır.


Endüşük Fiyat

5.000 TL

Ortalama Fiyat

7.000 TL

Enyüksek Fiyat

9.000 TL


Fransız bulldog fiyatları aralığını etkileyen faktörler öncelikle bu ırkın sınıflanması etkilemekle birlikte diğer önemli neden ise şecere ve cinsiyet farklılıklarıdır. Fransız bulldog fiyatları Pandemi öncesin şu anki değerlerinden %40 a yakın daha düşük seyretmekteydi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder