23 Ocak 2020 Perşembe

Sosyal İmleme - Daikin Vrv Klima



Dalida kimdir?


Dalida, 17 Ocak 1933'te Kahire'de, Mısır'daki Yolande Christina Gigliotti'de doğdu. İlk evliliğini Lucien Morisse ile yaptı. 3 Mayıs 1987'de Fransa, Paris'te kısa bir not bırakarak intihar etti.
Uluslararası şarkıcı olmadan önce, 1954 Bayan Mısır'dı.
70'den fazla altın rekoru satın aldı ve platin ve elmas diskler alan ilk şarkıcı oldu.
Dalida profesyonel olarak çok başarılı olmasına rağmen, özel hayatı bir dizi başarısız ilişki ve kişisel problemle doluydu. Ocak 1967'de Dalida, yeni sevgilisi İtalyan şarkıcı, söz yazarı ve aktör Luigi Tenco ile Sanremo Festivali'ne katıldı. Yaptığı şarkı Dalida ile birlikte "Ciao amore ciao" ("Bye Love, Bye") idi. Bununla birlikte, Tenco Dalida'nın performansına rağmen başarısız olduğunu vurguladı. Tenco, şarkısının son yarışmadan çıkarıldığını öğrendikten sonra 27 Ocak 1967'de intihar etti. Tenco, Dalida tarafından otel odasının sol tapınağında kurşun yarası ve yarışma sırasında jüri ve halkın seçimlerine karşı olduğunu belirten bir notla bulundu. Eylül 1970'te eski kocası (1956-1961) iyi durumda olduğu kişiyle intihar etti ve kendini kafasından vurdu. Nisan 1975'te yakın arkadaşı şarkıcı Mike Brant, Paris'teki bir apartman dairesinden atladı. 28 Temmuz 1983'te 1972'den 1981'e kadar sevgilisi olan Richard Chanfray, Renault 25 otomobilinin egzoz gazını soluyarak intihar etti.
Oscar, mondial du succès du disque ("Dünya Başarı Tasarrufu Oscar") ile on iki kez onurlandırıldı ve bu ödülü bir kereden fazla kazanan tek Avrupalı şarkıcı oldu.
Aralık 1967'de, ilk intihar girişiminden hemen sonra, 22 yaşındaki bir İtalyan öğrenci Lucio tarafından hamile kaldı. Kürtaj yapma kararı onu kısırlaştırdı.
Dünya çapında 170 milyondan fazla albüm sattı.
1997'de rue Girardon ve rue de l'Abreuvoir'ın köşesinde yer alan Montmartre, Place Dalida olarak açıldı ve sanatçının hayranlarına akın etti.
Mısırdı. Kahire'den İtalya'ya göç etmeleri nedeniyle Fransızcada güçlü bir İtalyan aksanı ile şarkı söyledi.





Gemici Takvimi

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder