21 Ocak 2020 Salı

Dert Hattı


Proje, Benzersiz Ürün, Hizmet veya SONUÇ Oluşturma sürecinin tamamıdır. Bu tanımdaki anahtar kelime "süreç" tir. Çünkü projelerin birçok süreci ve aşaması başlangıçtan bitiş tarihine kadar tamamlanır.

Bir projenin başarılı olabilmesi için proje öncesi, proje süreci ve proje sonrası aşamaları sağlıklı bir şekilde planlamak ve yönetmek gerekir.

Proje öncesinde mevcut tesislerimizde öneri, fizibilite çalışmaları yapılmalı ve bu rapor masaya yatırılmalıdır. Yapılandırılmış tekliflerin takibi, revizyon yönetimi müşteri ile kuracağınız ilişkilerde önemli bir rol oynamaktadır ve atladığınız ekip oluşturma ilişkisi bozulabilir ve olumsuz gelişmeler olabilir.

Proje Süreci sırasında oluşturduğunuz projenin detaylarını takip edebilmeli ve güncellemeler ile değişikliklere ayak uydurabilmelisiniz. Oluşturduğunuz proje dosyasındaki ilerlemeyi, uyumsuzlukları, sorunları veya personeli takip edebilmeniz bir ayrıcalık olacaktır, çünkü müşterileriniz bu değişiklikleri, pürüzlülüğü ve ilerlemeyi iyi yönetmek için sizden yatırım yapacak.

İyi bir proje yönetiminde en önemli kavramlar "zaman yönetimi", "görev yönetimi" ve "proje disiplini" olarak tanımlanır.









 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder